6.4 C
Brno
Úterý, 30 dubna, 2024
DomůRady a NávodyPedály na kolo vám umožní podat vyšší výkon i předejít bolesti nohou

Pedály na kolo vám umožní podat vyšší výkon i předejít bolesti nohou

Co si budeme povídat… Mnohdy poznáme správné nebo nesprávné účinky a funkčnost zboží až v okamžiku, kdy jej začneme používat. Někdy už je pozdě na výměnu v rámci nákupu a musíme zboží nahradit novým za další peníze, někdy je výměna možná, pokud není patrné používání a my zboží zkusili šetrně. I jízdní kola mají mnoho částí, u nichž můžete jejich účinek pocítit až při samotné jízdě.

Kvalitní pedály na kolo

Abyste se během jízdy cítili pohodlně a jelo se vám výborně, nestačí mít jen kvalitní cyklistické oblečení a pohodlnou přilbu. Je důležité zaměřit se na kontaktní body kola a našeho těla. K těm patří řídítka, pedály a sedlo.

Právě pedály mohou za to, jak se vám šlape, zda se můžete do pedálů skvěle opřít, zda necítíte bolest nohou, které se dá přitom velmi dobře předejít. Proto je k dispozici mnoho druhů pedálů. Rozlišují se i podle obuvi, kterou chcete používat, podle stylu vaší jízdy nebo trasy, kterou preferujete, povrchu.

Pro běžné ježdění jsou vhodné klasické pedály čili ohrádkové. Využívají se při běžném rekreačním ježdění, což je pro mnohé cyklisty nejlepší volba. Pokud chcete, aby noha výborně držela na pedálu, jsou vhodné platformy, které mají výstupky a do podrážky se jakoby zakousnou. Nášlapné pedály jsou pak pro ty, kteří chtějí nejlepší možný přenos síly z nohy na pedál. Na ně se našroubují kufry a ty skvěle spojí klasické tretry s pedálem.

Značka, na kterou se můžete spolehnout

Ke kvalitním patří např. pedály na kolo Force. Značka má více než třicetiletou tradici, vyrábí vlastní cyklistické komponenty a doplňky. Působí jak v České republice, tak dodává zboží do dalších zemí. Sází na ni i profesionální týmy, jako třeba český silniční tým ELKOV KASPER nebo belgický Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux atd. Firma vyrábí platformy a klasické modely, SPD neboli nášlapné typy i příslušenství a kufry na tretry. 

Více informací a kompletní nabídku zboží najdete na Bikero.cz.

- Komerční sdělení -pr clanky

Nejnovější články